Fuzuli Aşk Sözleri

935Aşk gamına cân verme aşk cânın belâsıdır. Gömü arayan yılanı göze almalıdır.


Fuzuli Ozlu Sozler Ilham Verici Alintilar Ilham Verici Sozler

Kimseye verme ağlayıp inlemeyi benden gayrı.

Fuzuli aşk sözleri. Güzellikse aşk pazarında mezad. Bezm-i aşk içre Fuzûlî nice âh eylemeyem Ne temettu bulunur neyde sadâdan gayrı Ey Fuzûlî. Ne yapsın miskin işte o kadar imiş onun da aşkı.

Aşk olmasa güzellik yüz göstermez. Ya Rab belâ-yı aşk ile kıl âşina beni Bir dem belâ-yı aşktan etme cüda beni. Hem arkadaş hem hasım Cihanda eski usuldür yarar arayan ziyanı da istemiş olur sevgili isteyen eziyete hazırlanmalı.

Tanrım aşk belasıyla beni tanıştır bir an bile aşk belasından uzak tutma beni. Topraktan olanı toprağa vermek gerek Varlık gam tuzağıdır hür olmak yoklukladır. Aşksız güzellik bayağıdır.

Aşk derdiyle hoşem el çek ilacımdan tabib Kılma derman kim helakim zehri dermanındadır. Aşk imiş her ne var lemde. Öyle kaybettim ki kendimi aşk içkisiyle anlamıyorum dünya nedir.

Söylesm tesiri yok. Felekler yandı âhımdan murâdım şemi yanmaz mı. Aşk kalpten dost sırttan vurur.

Vuslat olunca ayrılıktan korkmak gerek. Kimsesizliğim o dereceye vardı ki çevremde bela girdabından başka dönen kimse yok. Niçün kılmaz bana derman beni bîmar sanmaz mı.

Aşk afeti can olduğu meşhuru cihandır Sakın isteme sevdayı gam aşkta her an. Varlık gam tuzağıdır hür olmak yokluktadır. Fuzuli Aşk Sözleri.

Ateşli ahı dağı eritmekten aciz kalmış dağ eri Ferhatın. Cana tamah etme can elbet geçicidir. Söylemesem gönül razı değil.

Ne efsunkâr bir kelime ne kutlu bir an. Kamu bîmârına cânân deva-yı derd eder ihsan. İlm kesbiyle pâye-i rifat.

Kim istedi sevdayı gamlı aşk ziyandır Her ebrulu güzel elinde bir hançeri honriz. Bana derman hazırlama ki senin merhemlerin benim ölümüm sayılır. Zira aşk gamının sevdasından elde kalan yalnızca ziyandır.

Göğsümü yar da gönlümün aşkla nasıl çırpındığını gör. Her zülfü siyah yanında bir zehirli yılandır Yahşi görünür yüzleri güzellerin emma. Pencere aç da her solukta havadan dalgalanan denize bak.

Ya Rab belâ-yı aşk ile kıl âşina beni Bir dem belâ-yı aşktan etme cüda beni. Aşk gamının sevdasından fayda isteme asla. Cesaret ve edep atalar mirasıdır.

4122018 Fuzuli Aşk Szleri. Aşk meclisinin içinde ben nasıl âh etmeyeyim. Aşkın cânın belâsı olduğu cihânda meşhurdur.

Bana ne gönül ateşinden başka kimse. Güzellikse aşk pazarında mezad Aşk derdinin yağmasından gönlümü ve canımı kurtarmaya çalışmam asla. Dünyada ümit bir direktir.

Öyle kötü haldeyim ki halimi görenler mutlu olur zamanın çarkından kimin neşesiz bir gönlü varsa. Güzellik olmasa aşk ortaya çıkmaz aşk olmasa güzellik yüz göstermez. Güzellik olmasa aşk ortaya çıkmaz aşk olmasa güzellik yüz göstermez.

Yaramdan el çek sen. Ne efsunkr bir kelime ne kutlu bir an. Kalbin iyileşir ama sırtın hep kambur kalır.

Aşk derdiyle başım hoş benim. Güzellik olmasa aşk ortaya çıkmaz Aşk olmasa güzellik yüz göstermez. Aşk derdiyle başım hoş benim.

Hem dost hem düşman. Asla ölümü unutmak olmaz. Kimse perişan olmasın aman.

Bana derman hazırlama ki senin merhemlerin benim ölümüm sayılır. Dnyada mit bir direktir. Fuzuli aşk sözleri.

Mende Mecnundan füzun aşıklık istidadı var aşık-ı sadık menem Mecnunun ancak adı var. İyi haber karınca hızıyla yürüyemezken. Dünyaya ümit tutmak olmaz.

Ne yanar kimse bana âteşî dilden özge ne açar kimse kapım bâd-ı sabâdan gayrı. Neyin sesinden başka insana ne faydası vardır ki Belâ-yı Aşk Fuzûlî. Aşk afeti can olduğu meşhuru cihandır.

Tanrım aşk belasıyla beni tanıştır bir an bile aşk. Aşk ayıbı zamandır aşk canın belasıdır aşksız güzellik bayağıdır. Aşk ayıbı zamandır.

Ateşli ahı dağı eritmekten aciz kalmış dağ. Anlamlı Fuzuli Sözleri Tanrım aşk belasıyla beni tanıştır bir an bile aşk belasından uzak tutma beni. Beni candan usandırdı cefâdan yâr usanmaz mı.

Güzellik olmasa aşk ortaya çıkmaz. Ya Rab belâ-yı aşk ile kıl âşina beni Bir dem belâ-yı aşktan etme cüda beni. Fuzuli Aşk Sözleri.

Aşk derdiyle başım pek hoş benim ey tabip bırak bana ilaç vermeyi. Yaramdan el çek sen. Aşk canın belasıdır.

Fuzulinin aşk szleri Bilirim aşk. Siyah yanında bir zehirli yılandır. Fuzuli Aşk Sözleri.

Deliye hazine değil virane gerektir. Ebedi sevgi ezelde takdir edildiyse Bu kader kaza ile önlenebilir mi. Ayrılık günü yüzüme perde çek ey kanlı gözyaşı.

Aşıklar zelil ve bayağı olur Safâ ve saygınlık sevilene yaraşır. Yahşi nazar ettikte sevdaları yamandır. Can verme sakın aşka aşk afeti candır.

Her eğri kaş senin katline kan döken bir hançerdir. Amacım çapkın gözünün dikkatini çekebilmek içindir. İlim insanın cehlini alsa da hamurunda varsa eşeklik baki kalır.

Ben kimim saki olan kimdir ve içki kadehi nedir. Rüşvet deyüldür diye selâmım almadılar. İyi haber karınca hızıyla yürüyemezken kötü haber şimşek süratiyle yayılır.


Fuzuli Sozleri Fuzuli Ask Sozleri Eski Turkce Ask Sozleri Fuzuli Nin Ozlu Sozleri Fuzuli Sozleri Ve Anlamlari Fuzuli Sozleri K Ask Ask Sozleri Ozlu Sozler


Fuzuli Ozlu Sozler Ilham Verici Alintilar Ilham Veren Alintilar


Fuzuli Sozleri Ilham Verici Sozler Tavsiye Sozleri Ozlu Sozler


Fuzuli Sozleri Alintilar Yazar Sozleri Guzel Soz


En Guzel Fuzuli Sozleri Guzel Soz Alintilar Ilham Veren Sozler


Guven Cok Ince Bir Cizgidir Onu Kalinlastirarak Kirilmasini Engelleyen Tek Sey Iki Tarafli Olmasidir Fuzuli Guzel Soz Alinti Sozler Ozlu Sozler


Fuzuli Sozleri Ilham Verici Sozler Ilham Veren Sozler Olumlamalar



Dervisane Ask On Instagram Ask Edebiyat Tasavvuf Dervis Mevlana Yunusemre Divanedebiyati Fuzuli Beyit Siir Ilahiask Seyhgalip Nabi Nedim Ters


Fuzuli Den Sozler Ozlu Sozler Guzel Soz Ilham Verici Sozler


Sevdigin Seylere Sahip Degilsen Sahip Oldugun Seyleri Seveceksin Fuzuli Sozleri Yazar Sair Kitap Siir Ozlu Pozitif Dusunceler Guzel Soz Ozlu Sozler



Fuzuli Guzel Soz Ilham Verici Sozler Ozlu Sozler


Asik Fuzuli Ye Sormuslar Asik Kimdir Diye Canini Cananina Hediye Edendir Demis Caninla Supur Cananini Guzel Soz Bilgelik Alintilari Ilham Verici Sozler


Fuzuli Guzel Soz Ilham Verici Sozler Ozlu Sozler


Fuzuli Sozleri Guzel Soz Ozlu Sozler Gercekler


Fuzuli Ask Sozleri Ask Imis Her Ne Var Lemde Ilm Bir Ask Ask Sozleri Edebiyat


Fuzuli Ilham Verici Alintilar Ilahm Veren Alintilar Alinti Sozler


Karincayi Bile Incitmem Deme Bile Den Incinir Karinca Soz Soylemek Irfan Ister Anlamak Insan Fuzuli Fuzuli Sozle Ozlu Sozler Guzel Soz Ilham Veren Sozler


Posting Komentar untuk "Fuzuli Aşk Sözleri"