Yaşar Kemal Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek Sözleri

YERYÜZÜ AŞKIN YÜZÜ OLUNCAYA DEK Aşksız ve paramparçaydı yaşam bir inancın yüceliğinde buldum seni bir kavganın güzelliğinde sevdim. 1986 yılında yayınlanan yazdığı on şiir kitabından beşincisi Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek.


Gece Ve Sarap Sarap Gece

Ölmeden önce güneşteydi gözleri İşte bu yüzden Ölürken ışıl ışıldı son sözleri.

Yaşar kemal yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek sözleri. Aşk demişti yaşamın bütün ustaları aşk ile sevmek bir güzelliği ve dövüşebilmek o güzellik uğruna. Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek. Yaşar Kemalin hatırasına saygıyla.

Hayatta bazı zamanlar olur ya bir sözün şarkının bir duruşun falan en iyi denk geldiği o an işte. Bitmedi daha sürüyor o kavga ve sürecek yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek. Bitmedi daha sürüyor o kavga ve sürecek yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek.

Yağmurlara susamış sabahlarda çoğalırdık sabahlarda dikilirdik burçlarınıza. En üretken döneminde kansere yenik düşen 2002 yılında 49 yaşında yitip giden bir hayat. Işte yüzünde badem çiçekleri saçlarında gülen toprak ve ilkbahar.

Bugünlerden geriye bir yarına gidenler kalır bir de yarınlar için direnenler Şiirler doğacak kıvamda yine duygular yeniden yağacak kıvamda. Adnan yücele ait yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek şiiri okuması benim için öyle bir zaman dilimidir. Aşk demişti yaşamın bütün ustaları aşk ile sevmek bir güzelliği ve dövüşebilmek o güzellik uğruna.

Menekşelerde açılır üstümüzde leylaklarda güler. Saraylar saltanatlar çöker kan susar birgün zulüm biter. Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek.

Adnan Yücelin Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek şiir kitabı 1986 yılında ilk basımı yapıldı. Ve yürek imgelerin en ulaşılmaz. Aşksız ve paramparçaydı yaşam bir inancın yüceliğinde buldum seni bir kavganın güzelliğinde sevdim.

Nisan 30 2017 by zeynepnazan in Şiir and tagged Adnan YÜCEL Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek 3. Yaşar Kemalin cenaze töreninden. Ama en çok da sanatçılar içinHem de Theo Angelopoulos Şiir inanç ve hayal eksik artık.

Başkalarına vermedensahip olamayacağınıztek şey hürriyettir1Kavafisin Bineceğin gemi yok çıkacağın yol yok Ömrünü nasıl tükettiysen burada bu köşecikte Öyle tükettin demektir bütün yeryüzünde de2 dizelerindeki uyarı elbette herkes içindir. Edebiyat öğretmeni devrimci bir şair. Aşkı sordular her yolcuya Dostluğu ve içtenliği sordular En büyük engeller önünde bile Dağlara karşı hep yürekle.

Geçtiğimiz o ilk nehirlerden beri suyun ayakları olmuştu ayaklarımız ellerimiz taşın ve toprağın elleri. Haydar ErtemYERYÜZÜ AŞKIN YÜZÜ OLUNCAYA DEKAşksız ve paramparçaydı yaşambir inancın yüceliğinde buldum seni b. Türküler söylerdik hep aynı telden aynı sesten aynı yürekten dağlara biz vermiştik morluğunu.

Ölmeden önce güneşteydi gözleri. Yıllar okyanusta yorgun bir gemi Ve yaşam Karada ağlayan bir sevgiliydi. Işte yüzünde badem çiçekleri saçlarında.

Bitmedi daha sürüyor o kavga ve sürecek yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek. Aşksız ve paramparçaydı yaşam bir inancın yüceliğinde buldum seni bir kavganın güzelliğinde sevdim. Ve Adnan Yüceli Ölmeden önce güneşteydi gözleri işte bu yüzden ölürken ışıl ışıldı son sözleri ile anıyoruz Ölümüm bahar olsa ile Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek dizelerini bir kitapla başka bir kitaptaki bir bölümün.

Aşk demişti yaşamın bütün ustaları aşk ile sevmek bir güzelliği ve dövüşebilmek o güzellik uğruna. Bitmedi daha sürüyor o kavga ve sürecek yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek. Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek Saraylar saltanatlar çöker Kan susar bir gün zulüm biter Menekşeler de açılır üstümüzde Leylaklar da güler Bugünlerden geriye Bir yarına gidenler kalır Bir de yarınlar adına direnenler Düşlerin sonsuza koştuğu yerde Sabrın çiceklerini açtığı yerde Asla kapanmaz yaşanan defter.

En yeni Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek kitapları yazarları kitap incelemelerini kitaplardan alıntıları yazarlardan sözleri okurları listeleyebilirsiniz. Yaşar Kemalin cenaze törenindenSeslendiren. Bu sebeple kendimce not düşmek istedim.

şiirin sözleri yaşar kemal gibi bir ustanın yaşamına ve cenaze merasimine oldukça yakışırken haydar ertemde yıllardır. Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek. Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek.

Yaşar Kemalin cenaze töreni.


Gununsozu Asksiz Ve Paramparcaydi Yasam Bir Inancin Yuceliginde Buldum Seni Bir Kavganin Guzelliginde Sevdim Bitmedi Daha Suruyor O K Inanc Ask Gunun Sozu


Adnan Yucel Yeryuzu Askin Yuzu Oluncaya Dek Haydar Ertem Ask Siir Inanc


Okunmasi Gereken Yazilar Panosundaki Pin


Kim Bilir Can Yucel Siir Ozlu Sozler Edebiyat


Vadi De Geceye Damga Vuran Turku Karin Kaslari Muzik Youtube


Yasar Kemal In Cenaze Toreni Adnan Yucel Yeryuzu Askin Yuzu Oluncaya Dek Youtube Ask Youtube Inanc


Gununsozu Biraz Diken Olmazsa Ask Gulunun Kokusunu Alamazsin Orhan Pamuk Askinsozleri Ecift Orhanpamuk Ask Gunun Sozu Alintilar


Http Www Music Bazaar Com Turkish Music Album 884482 Yillarim Gitti Single Spartn Np233613s864w77ec1 Mbspb 108 Ferhat Gocer Iskender Pa Youtube Songs Music


Kubat Al Omrumu Koy Omrunun Ustune Kurtlar Vadisi Mp4 Muzik Koylar Kurt


Posting Komentar untuk "Yaşar Kemal Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek Sözleri"